Selindras Hopp

Selindras Hopp

Lycksökarens utpost

 

Selindras hopp är sista utposten längst Eanors nordliga biflod. Ungefär en till en och en halv dags seglande norrut längst den relativt lugna Eanor. Selindras Hopp är lite speciell utpost med tanke på att den ligger på den östra stranden medans själva utgrävningen sker på den västra sidan. Detta beror på att Vajvod är vänligt inställda till Ambrierna som slagit sig ner där, medan Karohar som regerar den västra sidan inte är lika vänligt inställda. Faktum är att de är direkt fientliga mot alla Ambrier som de stöter på. Detta på grund av att utgrävningen är ett förbjudet område. Och Kariterna själva får inte sätta sin fot på det området trots att Ambrierna plundrar den. De verkar dessutom ha fått hjälp av någon form av skogsbest. På nätterna kan man höra ett mycket högt klagande ljud, likt en vargs ylande. Ve den som träffar på den besten i skogen.

 

Selindras Hopp

Själva utposten är ett pallisadomgärdat tältläger med några få permanenta byggnader som totalt huserar strax över 200 arma själar. De som betalar den självutnämnda borgmästaren Asmerda av Gorinder för en tältplats får skydd innanför pallisaden. De som inte har råd eller inte vill dela med sig av guldet får helt enkelt slå läger utanför. Men det är inte alls säkert. Vid mer än ett tillfälle har Kariter tagit sig över och gjort mindre räder mot det tältlägret. Detta trots att det är Vajvods område.

 

Asmerda är den självutnämnda borgmästaren över utposten. Det föll sig naturligt i och med hon var en av de första på platsen och dessutom driver hon det enda värdshuset på platsen. Värdshuset är den centrala platsen i hela Selindras Hopp och där utbryter mycket guld och fyndigheter händer var natt. Både i spel och dobbel, handel och även en hel del stölder. Värdshuset kallas Kråkslottet eftersom det har blivit utbyggt så många gånger och liknar ett litet kråkslott. Egentligen så döpte Asmerda det till "Gorinders Ljus". Detta genom att dess extra våning är ett litet torn där det alltid lyser ett ljus. Kanske som en tribut till Tistla Fästes fyrtorn.

Till sin hjälp har Asmerda hyrt in en lojal kvinnlig rese vid namn Granit. Hon är rejält stor och skräckinjagande men bär i övrigt väldigt mänskliga anletsdrag med en, för en rese, ljus hy och en aningen slankare byggd. Men låter er inte luras, hon är nog starkare än de flesta. Dessutom så går hon under titeln Seneshall och fungerar som både domare och skarprättare när det behövs. Och hennes metoder är också vida kända, då hon sköter sitt ämbete med en nära två meter lång, nitad, klubba i ek. Det spelar ingen roll av vilket kast du är, döms du till döden så krossas din skalle med klubban mot stenen utanför Kråkslottet. Vilket har fungerat väl som avskräckande exempel.

Utgrävningen

På den västra sidan så finns det en stor, numera lerig, kulle där själva utgrävningen sker. På denna plats så står det en mängd tält uppsatta huller om buller. Men nästan ingen vågar spendera natten där, för folk har försvunnit. Om det är Kariterna eller nått hemskare som tagit dem är det inte någon som vet. Därför så skeppar nästan samtliga över när solen går ner.

Det man vet av utgrävningen än så länge är att det verkar vara en naturlig kulle med en mängd byggnader på den som genom över tusen år har blivit helt övertäckta av växtlighet och sedan jord. Utgrävningarna sker oftast i dessa små byggnader och där hittar man mycket keramik och smycken, men få ädelmetaller. Ett gemensamt tema verkar dock vara alla ormfigurer, och därför misstänker de lärda att detta tidigare varit någon form av monsterkult. Men de flesta lycksökarna bryr sig inte om det så länge det finns folk som är villiga att köpa dessa artefakter. Men de drömmer även om att hitta den mytomspunna öppningen in i helgedomens hjärta som enligt legenden ska finnas där.

Selindras Hopp

Symbaroum - Tornets Skugga Viktorpedia